♥StOrY oF mY liFe♥

Thursday, 27 September 2012

DAPATKAH SENYUMAN MENUTUP KESEDIHAN HATI?

Hari nie kita cerita pasal senyum...mampukah senyuman seseorang membuatkan kesedihan seseorang itu atau hilang......setiap manusia didunia ini akan mengalami ksedihan dan juga kegembiraan...kadang2..kita lihat seseorang tu gembira..xpernah sekali pun kita lihat ksedihan dy..tapi sebenarnya setiap malam mungkin dy menangis untuk mnguatkan semangat dy mnghadapi hari2 seterusnya...Jika kita sering bsedih...kita berjumpa la ngn kekasih kita "Allah SWT" melalui doa2 dan bacaan al -quran..insyaAllah dengan cara nie mampu mringankan masalah yang di tangung kita sendri...Ingatlah Allah xpernah memberi ujian yang xmampu ditangung oleh kita...setiap ujian pasti akan dtg kemanisan...kadang2 ak sendri sering mnyalahkan diri ak..sering menyalahkan ap yang berlaku...sehingga ak mula sedar smua itu dirancang oleh Allah untuk kebaikan kita sendri..pernah membe baik ak marah sbb ak terlalu cpt down n mnyalahkan diri sendiri...dy ckp "hang marah kat Allah ka....sebelum nk ckp pkiaq dlu...jgn men ckp ja"...lpas2 kena ayat power 2...bwu ak sedar....ak sepatutnya....bersyukur sbb masih diuji dgn plbgai ujian.....ehh dh melalut2 plak...

Cerita pasal senyum...Bagi aku senyum nie jgk bley memberi sedekah kpd owg...tp bukan la senyum 2 twus kluar duit.."stg ad plak yg p snyum kt tabung masjid 2 sbb nk sdekah"..dh kata snyum itu sedekah...owg yang tgok kita tsenyum pun bley tersnyum jgk....xdk la owg ckp kita sombong mcm lagu"kalau awak senyum..semua akan bjangkit"....so marilah mulai skunk kita praktik senyum depan cermin....smileeeeeeeeee.....






tiba2 buh gmbr xdk kaitan..ha5
ce senyum mcm kambing nie....:)
                               

Wednesday, 26 September 2012

They are good listeners










  Ya Allah sesungguhnya ak bersyukur dikurniakan kedua ibu bapa yang mampu mendengar segala celoteh ak..rindunya ak dekat mereka..apa la agaknya yang mereka buat sekarang nie...ak selalu ingt abah pesan kt ak bla ak nk salam ngn dy time ak nak balik ke kampus "adik blajaq rajin2..abah xmaw bnda len..abah nk kjayaan adik ja"..seyes bla ak dngar ayat nie wsa tsentuh sgt aty ak....baru2 aritu ak ad mngadu dekat mama ckp kat snie xdk mkanan yg best2...ak wsa tsentuh sgt bila mama ckp 
"kalu mama dok dekat mama dh antr dh mknan kt adik"..ya Allah betapa caringnya ibu bapa ak dekat ak...wsau sgt aty ini tgl mereka bdua di rumah...Ok..let me introduce my lovely parents that always support me








selain itu, aku jugak ad my sweet heart yg sntiasa jd pndgar pda masalah ak iaitu

cik aizat al huzairi....



dy sntiasa dengar masalah ak even dy sndri pun byk bnda nk pk...ak syukur sgt dapat kenal dy...tp kalu ak ad masalah yg mmg salah dri ak..dy xpnah baking ak...malah dy always bg nsihat kt ak..


SEYESLY diowg la insan2 yg teramat bermakna dlm hdup ak..luv u all....:)




Sunday, 23 September 2012

Apa Nak Jadi LA....DunIA mAkin TeRuK...


Assalamualaikum...



Tba2 ak wsa nk tulis entry tentng brita yg ak baca dua mgu lepas mcm 2 la...pasal seorang remaja buang anak dy dr umah flat..Ya Allah xksian ka kt budak xbesalah 2 dy xtaw ap pun...klu xsuka skali pun xpyah smpai bunuh dy...ibu jenis ap la....haish...klu si bapa 2 mmg lg xleh harap la...taw buat ank ja...nk jga hampeh...kdg2 ak tpk...tgok dr pd pnglam sesetngah owg yg dh berkahwin..nak dapat zuriat pun susah...kdg2 gugur la...ksian...bila dh dapat dijaganya bgai mnatang minyak yg penuh...tapi si ibu tadi 2..bla dh dapat buang plak ank dy dr flat...smpai owg sekitar 2 ingt bayi 2 ank ptung...ap la nseb bdak 2...harap2 Allah merahmati la roh bayi yang tidak bersalah 2...

Tak Pahammmmmmmmmmm....

Penat betol la mcm nie....jadi tukang dengar masalah orang...balik2 masalah 2 yang timpa kita...skunk ak dah xmaw dngar masalah sapa2....tu ak benci social network....xhabes2 bg problem...dr kcik bsar kuman smpai la sbesar2nya.......susah la mcm nie...lpas nie ak dh xmaw amek port dh seyes...bodoh ak sndri wt cmua bnda 2..nk jga aty owg la knon...padahal hdup ak dh mcm ngn ap ja skunk...huh...

Saturday, 22 September 2012

Assalammualaikum..

rasanya dh lama ak x update blog ak....seriusly sejak kbelakngan nie hdup ak pnuh ksdihan...ksdihan yg dtg dari dri sndri...sesungguhnya ak mnusia biasa yang bnyak melakukan kekilafan...ak cuba memperbaiki ksilapan yg ak lakukan...tp cmuan bnda 2 msih xdpt mnjga hati cmua owg...kdg2 ak terpk yang ak nie terlalu twuk untuk cmua owg....hmm..ntah la...ap lagi yg bley ak buat utk mmbuatkn owg skeliling ak bhagia...kdg2 wsa mcm nk bhenti dr stdy...tp mmkirkan tngungjwb sbg ank kpd kdua ibu bapa ak yg mngingankn kjayaan ak..mmbuatkn ak msih dcnie mneruskan pjuangan ak....